Свою Україну любіть

«Свою Україну любіть.
Любіть її... Во врем'я люте.
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть».
Т.Г.Шевченко


  Я, студентка 28 групи Овчаренко Ольга, навчаюся в ВСП «Ногайський коледж ТДАТУ».  23 березня 2018 року у Запорізькому педагогічному коледжі пройшов обласний фестиваль патріотичного слова і пісні «Україна – це я! Україна – це ти! Україна – це ми, Україна!» серед студентів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації міста Запоріжжя та Запорізької області. 117 учасників представляли твори патріотичної тематики у таких номінаціях, як «поезія та пісня сучасних авторів та класиків», «авторський вірш», «літературно-музична композиція», «музично – хореографічна композиція». Я представила вірш-байку «Рано вранці на світанку…» письменниці Н.Калапунь , від імені нашого навчального закладу. Обласний фестиваль патріотичного слова та пісні несе в собі вагомий сенс, а саме виховання в молоді країни - патріотизму.


  У неспокійні часи сьогодення кожен свідомий українець відчуває свою приналежність до рідного краю, який готовий захищати навіть ціною власного життя. Йдеться про такий феномен людської приналежності, як патріотизм. На мою думку, його потрібно виховувати ще з дитинства.
  Патріот – це людина, яка не поступається власними моральними принципами та переконаннями. Навіть коли буде важко не відступатиме від проблем, не ховатиметься за різним виправданнями, а йтиме всупереч усьому заради щастя і блага своєї землі. Патріотизм виявляється в простих речах. Бути патріотом може кожен, навіть звичайна вчителька, яка вчить дітей говорити рідною мовою, не цуратися своєї національності та прагнення знати справжню історію української держави. Що я й побачила саме на цьому фестивалі. Моя країна вільна, прекрасна та така молода, звісно, має помилки та розчарування, але я горда, що тут живу.
 Історія нашої неньки надто суперечлива, проте збагачена щирими, працелюбними людьми. Зберегти б нашій матінці трішки миру.
Батьківщину не вибирають, тому, що це місце, де кожен з нас виріс, перемагав, або ж отримував поразки. Дбаймо про нашу неньку, шануймо наші вікові традиції, адже з нашого ставлення до рідного краю починається становлення нас самих.
  Я дуже дякую своїй вчительці української мови та літератури Вельчевій Наталі Миколаївні, яка безпосередньо мене підготувала, а також заступнику директора Гладченко Олені Миколаївні за підтримку, турботу і допомогу в організації, також окремо висловлюю найщиріші слова пошани адміністрації Ногайського коледжу в особі директора Олександра Вікторовича Герченова. На мою думку саме за допомоги людей, які організовують такі конкурси та фестивалі, в нашій країні буде якомога більше справжніх патріотів своєї держави. Процвітай моя ненько Україна !

 

Овчаренко Ольга,
студентка 28 групи

ВСП «Ногайський коледж ТДАТУ»