Громадянська освіта

  Новий курс «Громадянська освіта», який було введено в цьому навчальному році, передбачає формування у молоді критичного мислення, навичок оцінювання суспільних явищ і процесів, соціально-комунікативних, інтелектуально-інформаційних навичок. Виконати це завдання можливо лише в тому разі, якщо у творчому доробку викладача буде широке коло прийомів і методів навчання, які забезпечать можливість кожному студенту мислити творчо, логічно і нестандартно.

   Саме цьому був присвячений обласний семінар – практикум «Освіта для демократичного громадянства: формування громадянської компетентності старшокласників через навчання дебатам», який проходив 25 -26 жовтня 2018р у м. Бердянську. Організатори надали інформаційну та методичну підтримку педагогам Запорізької області в організації дебатів, познайомили з активними та новітніми технологіями навчання громадянської освіти.
   Чудовими перлинами семінару – практикуму стали відкрите заняття за темою « Як знайти інформацію в ЗМІ» та показова дебатна гра за темою «Пластикові упаковки повинні бути заборонені», яке підготувала Масютіна М.Є., заступник директора з науково – методичної роботи, керівник гуртка «Дебати» ЦДЮТ ім.. Є.М.Руднєвої з вихованцями дебатного гуртка.
Після закінчення семінару-практикуму всі учасники отримали сертифікати. Дуже вдячна організаторам Богомоловій Н.М., методисту РМНЦ « Освіта та громадянське суспільство» КЗ « ЗОІППО ЗОР», Масютіній М.Є., керівнику гуртка «Дебати» м. Бердянськ за цікавий, важливий, захоплюючий і потрібний сучасному педагогу захід.

 

IMG 20181106 134304

 

Л.М.Волкова