Відкриті засідання історичного гуртка

  Процес виховання у нашому коледжі органічно поєднаний з процесом навчання.
  У коледжі створені такі умови, які надають кожному студенту можливість вибору різних видів занять і творчої діяльності, які відповідають особистим потребам, сприяють розвитку особистості.
   Неможливо повною мірою задовольнити особисті потреби студентів під час занять у рамках окремої дисципліни. Саме позааудиторна робота, між предметні зв’язки дозволяють забезпечити формування духовності й культури особистості, виховання любові та поваги до своєї сім’ї, навчального закладу, міста, держави.
Досвід роботи свідчить, що найкращими формами роботи з студентами могутніми засобами спрямування їх думок та енергії в потрібне русло є екскурсії, подорожі рідним краєм, пошукова і дослідницька робота, в процесі яких в студентів виховується почуття колективізму, взаємодопомоги, відповідальності, чесності, взаємної поваги, любові до свого краю, розвивається почуття громадянськості.

   В сучасних умовах карантину переважають віртуальні подорожі, дослідницькі проекти.
   В цьому навчальному році гуртківці – студенти 21-28 групи, провели відкрите засідання «Козацькими шляхами. П Сагайдачний». Готували засідання з особливою ретельністю, бо запросили до себе студентів коледжу. Були використані історичні документи, відеоматеріали. Засідання було цікавим для всіх слухачів.
   У проекті «Найкрасивіші місця Запорізької області» студенти познайомилися з найбільш відомими пам’ятками Запорізького краю: островом Хортиця, парком Мегалітів, садибою Попова та ін.. Гуртківці підготували історичну довідку і відеоматеріал про кожну пам’ятку.
 Історичний гурток під керівництвом викладача історії Смоковської Є.І. продовжує роботу і запрошує студентів коледжу на наступні відкриті засідання.

Викладач історії України Смоковська Є.І