Звіт про проведення тижня циклової комісії природничо-математичної підготовки

 З усіх істинних наук, як твердять Арістотель і Авероес, 

наші математичні науки найістинніші і 

мають перший ступінь вірогідності, 

решта природничих наук іде за ними.

Л.І. Пачолі

 

   Тижні циклових комісій стали традицією і невід’ємною частиною навчально-виховного процесу в коледжі. Вони сприяють, насамперед, поглибленню знань студентів, розвивають інтерес до вивчення дисциплін, спонукають до вироблення ґрунтовних умінь та навичок. Отож, з 29 жовтня по 05 листопада проходив тиждень циклової комісії природничо-математичної підготовки. Комісія об’єднує такі дисципліни: математику, фізику, астрономію, інформатику,  хімію, біологію.

 Упродовж тижня викладачами природничо-математичних дисциплін, спільно зі студентами, було організовано низку тематичних заходів, які викликали жваве зацікавлення та обговорення у навчальному закладі.

  Мета проведення тижня: розвиток творчих здібностей та активізація розумової діяльності студентів; поглиблення вивчення дисциплін; творче сприйняття навчального матеріалу; інтеграція міждисциплінарних зв’язків.

  Творчо підійшли викладачі до організації та проведення різних заходів. У понеділок (29.10.2018), як завжди, святкова лінійка, на якій п’ять цариць (математика, фізика, хімія, біологія, інформатика) доводили  одна одній, хто з них найголовніша. І тільки мудрець всім довів, що:

«Немає науки із вас головної

Це пам’ятайте, цариці, ви завжди

І пишатися продовжуйте собою,

Бо ви всі важливі, не можна інакше!»

 

  Після святкової лінійки студентки 26 групи Фролова В., Алейнікова Д. разом з викладачем інформатики Заставською О.А.  запросили всіх присутніх на інформаційну годину на тему: «Роль українських вчених у розвитку світової інформатики». В рамках заходу студенти мали змогу ознайомитися з історією створення обчислювальної техніки і біографіями видатних учених українського походження.

  29 жовтня 2018 викладач ІСТФ Столяр Г.В. провів майстер-клас «Безпека електронних платіжних систем»  для  студентів 30 групи де були розглянуті основні шахрайські схеми з банківськими картками, та способи боротьби з ними.

 01 листопада 2018, викладачем Онищенко Т.В., у гуртожитку було проведено інтелектуальну гру: «Турнір веселих інформатиків», на якій студенти 21 і 20 груп проявили кмітливість, логічне мислення, швидкість при пошуку правильних відповідей на різнопланові питання.

  У «Конкурсі капітанів» учасники показали високий рівень знань з інформатики під час розв’язання цікавих завдань і ситуаційних задач. В конкурсі «Реставрація» учасники продемонстрували швидкість мислення та вміння працювати в команді. 

  Поки журі у складі викладачів інформатики Онищенко Т.В. та викладача історії України Гладченко О.М. підбивали підсумки кожного конкурсу, вболівальники активно допомагали  своїм командам. Журі та вболівальники привітали з перемогою збірну команду 21 групи.

  5 листопада 2018 викладачами фізики і математики  було проведено зустріч-бесіду зі студентами коледжу, які мешкають в гуртожитку на тему:  «Відомі винаходи та дослідження вчених фізиків і математиків України». Викладачі Черкез О.О. і Гора Ю.О. розказали про вчених, їх дослідження та надрукування.  Студенти уважно слухали викладачів, ставили свої питання, та зробили висновок, що вивчення цих предметів є дуже важливим, так як жодне дослідження без логічного мислення та обчислень неможливе.

  6 листопада 2018 року відбулося закриття тижня циклової комісії природничо-математичної підготовки. Переможці отримали грамоти та солодкі подарунки.

Висловлюємо подяку всім учасникам та вболівальникам. Бажаємо подальших перемог, енергії, наполегливості та віри в себе і свої можливості.