ЄВРОПА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ!

    У середу, 15 травня, студенти мали можливість взяти участь у відкритому онлайн-уроці «Європа починається з тебе». В Інтернеті його подивилися 8 тисяч користувачів. Всеукраїнський онлайн-урок «Європа починається з тебе» проводився вперше в Україні. Його мета – розповісти слухачам про те, як впровадження європейських цінностей та стандартів впливає на якість життя в Україні.
  У ролі викладача з європейських цінностей виступив відомий український тележурналіст, актор, сценарист і музикант Майкл Щур, а відкрила віртуальний урок Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

 «Сьогодні ЄС – це простір, де люди живуть у демократії, у повазі до верховенства права та прав кожної окремої людини. Це те, що відрізняє цей простір від будь-яких інших. Тому нам принципово важливо повернутися додому, в європейську родину і бути рівними серед рівних», – наголосила представниця Уряду.

  За її словами, секрет успіху Європейського Союзу – в базуванні на чотирьох основних свободах: свободі руху людей, свободі руху товарів, свободі руху капіталів і свободі руху послуг. Це означає, що кожна людина в межах Євросоюзу може вільно подорожувати, торгувати, користуватись коштами і надавати послуги. З отриманням безвізу Україна зробила крок до першої свободи, користуючись якою ми можемо переходити до набуття інших через інтеграцію до ЄС.
  У свою чергу Майкл Щур зазначив, що сила ЄС полягає у безбар’єрності, як фізичній так і ментальній. Йдеться не тільки про можливість безперешкодно перетинати кордони, а й про вміння сприймати інших, відмінних від нас людей.

  

Викладач загальноосвітніх дисциплін
Жихар Л.В.