Тиждень правових знань

  10 грудня - День прав людини, який відзначається у світі в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Декларація складається з Преамбули та 30 статей. Велику роль у розробці документу відіграли Джон Гамфрі, Рене Кассен, Елеонора Рузвельт.

1024px-Eleanor Roosevelt UDHR

  

Документ проголосив невід’ємне й обов’якове дотримання широкого кола громадянських, політичних, економічних,соціальних і культурних прав людини. Декларацію визначають «видатним документом в історії людства», який перекладено на 369 мов світу. Високо оцінив документ ліванський філософ і дипломат Ч.Малик назвав « міжнародним документом першої важливості», представник Європейського Союзу Марчелло Спатафора заявив, що Декларація «ставить права людини в центр принципів та зобов’язань, що визначають відносини в міжнародному співтоваристві». До Дня прав людини в коледжі проходить Тиждень правових знань, головним завданням якого є довести студентам важливість правової освіти, виховання в них поваги до закону та прав людини, формування правової культури громадян нашої держави. 

   7 грудня був проведений конкурс малюнків серед студентів 1-х курсів «Права очима студентів». Головною метою конкурсу стало закріплення знань з основних прав і свобод людини і громадянина. Студенти впевнились в необхідності знання своїх прав і свобод та необхідності їх реалізації. Викладач звернув особливу увагу студентів, що важливо пам’ятати: поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини, адже незнання закону, не звільнює від відповідальності за вчинки, дії або бездіяльність.

km