КВЕСТ «Подорож до країни «Agronomy»

   У народі кажуть: хоча зерно і золотим народжується, але перетворити його в золото може тільки агроном. 
 Сонячним жовтневим днем 2017 року викладачі циклової комісії агрономічних дисциплін ВСП «Ногайський коледж ТДАТУ» в межах тижня циклової комісії провели КВЕСТ «Подорож до країни «Agronomy» на колекційно – дослідному полі, яке є лабораторією під відкритим небом.

  Метою КВЕСТУ було показати вміння застосовувати одержані теоретичні знання на практиці, поповнити колекцію рослин колекційно – дослідного поля. У КВЕСТІ прийняла участь команда студентів 4 курсу спеціальності «Агрономія»: Панкратов Сергій, Смешко Олександр, Клиновий Артем, Баранова Ганна, Гудкова Світлана, Дімітрова Світлана, Гогунська Валерія, Олексенко Артем, Сур Максим, Леона Артем, Симоненко Олег.
 КВЕСТ складався з чотирьох локацій «Ботаніка», «Плодівництво», «Насінництво і селекція», «Рослинництво», під час проходження яких команда виконувала завдання. Для того щоб розпочати подорож та перейти на наступну локацію, необхідно було розв’язати кросворд, знайти ключове слово, яке підкаже, до якої локації прямувати. Біля локації учасників чекав конверт з завданням, яке необхідно виконати. За успішно виконане завдання команда отримує ключ. Таким чином, пройшовши всі локації і зібравши 4 ключі, можна відчинити скриньку із сюрпризом.
  Серед завдань локації «Ботаніка» необхідно було назвати рослини та родини, до яких вони належать та посадити їх.
На локації «Плодівництво» команда садила кущі малини. Для цього необхідно було вибрати потрібний інвентар, розпланувати схему посадки, підготувати ямки і пояснити техніку посадки.
  «Насіннєвий марафон» чекав учасників КВЕСТУ на локації «Насінництво і селекція».
  Остання локація КВЕСТУ «Рослинництво» інтегрувала в собі знання з усіх дисциплін, які вивчаються протягом всього навчання в коледжі. В цей день на колекційному полі проводився посів озимої пшениці. Студенти могли практично перевірити якість обробки ґрунту, підрахувати кількість зерен на 1 погонному метрі, визначити глибину загортання насіння.
 Під час проходження КВЕСТУ панувала атмосфера азарту, команда справилась з завданнями, зібрала 4 ключі і змогла відкрити скриньку та здобути сюрприз, яким виявився смачний пиріг.
 Студенти довели, що роки навчання не даремно пройшли в стінах навчального закладу. Сподіваємось, що вони стануть справжніми агрономами, фермерами, будуть вирощувати високі врожаї та вкладуть всю душу і талант в улюблену справу, яка стане сенсом всього їх життя.

 

Викладачі циклової комісії агрономічних дисциплін: Мілєва Н.В., Косенчук Н.П., Косенчук С.М., Макушенко С.С., Дімітров Є.В.